Tervetuloa Sadolin

Sinun panoksesi

Me Akzonobelilaiset uskomme valoisampaan ja kestävämpään tulevaisuuteen. Ympäristötyömme kautta haluamme auttaa ihmisiä päivittäin tekemään järkeviä ja ympäristöystävällisiä päätöksiä. Riippumatta siitä onko kyseessä maalaus omassa kodissa, yhteiskunnassa missä asut tai siitä miten voit vähentää jätteiden määrää, meillä on paljon vaihtoehtoja. Aloita jo tänään!

Valitse vesiohenteinen maali

Yksi helpoimmista ympäristövalinnoista on kun valitset vesiohenteisen maalin liuotinohenteisen maalin sijaan. Sillä varmistat että minimoit liuottimien tai VOC:n (Volatile Organic Compound) päästöjä maalauskohdissa. Parannat ilman laatua ja vähennät ilmastovaikutuksia koska liuotin haihtuu ilmaan jo huoneenlämpötilassa. VOCta vapautuu ilmaan monesta lähteestä, esim. bensiinistä, puhdistusaineista, aerosoleista ja myös kosmetiikasta. VOC myötävaikuttaa huonoon ilman laatuun reagoimalla pakokaasun ja auringon kanssa ja siten myötävaikuttaa ilmaston lämpenemiseen.

Valitse ympäristömerkittyjä tuotteita

Helpottaakseemme valintaa meillä on monessa tuotteessa ympäristömerkki. Esim. seinä- ja kattomaalilla on Joutsen merkki, EU-kukka, ja Ruotsin Astma- ja Allergia liiton tunnus purkeissa. Lisäksi olimme ensimmäisiä Pohjoimaissa lanseeraamassa ympäristömerkittyä tasoitetta (Tasoite Eko). Käytännössä voit saada ”vihreän” huoneen käyttämällä ympäristömerkittyjä tasoitteita ja pintamaaleja. Kaikissa puulle tarkoitetuissa tuottessa on FSC logo, joka osoittaa että teemme töitä maailman metsien puolesta.